Переговори щодо членства України в ЄС мають розпочатися цьогоріч – Зеленський

Переговори щодо членства України в ЄС мають розпочатися цьогоріч – Зеленський

Укрінформ
Європейська Рада наприкінці 2023 року має схвалити рішення про початок переговорів щодо вступу України до Європейського Союзу, жодної альтернативи цьому немає.

На цьому наголосив Президент Володимир Зеленський під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава держави зазначив, що цьогоріч необхідно розпочати переговори щодо членства України в Євросоюзі. На його переконання, Україна буде готова до цього кроку.

У цьому контексті Зеленський підкреслив, що Верховна Рада має ухвалити всі законодавчі акти, які є частиною пакета для початку переговорів щодо членства України в ЄС. Якість роботи депутатів над цим пакетом, за його словами, є питанням національної безпеки, оскільки Євросоюз — це економічна та інституційна безпека для України.

Водночас Президент зауважив, що для Європейського Союзу це також питання безпеки, оскільки будь-яка невизначеність щодо України — це слабкість, яка "спокушає" Росію бути агресивною та намагатись заповнити своєю присутністю простір, у якому бракує співпраці та європейських інституцій.

Читайте також: Керівник EESC пропонує Україні «почесне членство розширення» у межах наближення до ЄС

"Завдання усіх, хто працює в столицях країн та інституціях Євросоюзу, – це максимальна консолідація Європи заради спільної безпеки та заради спільного розвитку. Наприкінці року рішення про початок переговорів щодо вступу нашої держави має бути схвалене Європейською Радою. І жодної альтернативи цьому немає", – наголосив Президент.

Як повідомлялося, 23 червня 2022 року Україна отримала статус кандидата на вступ до Євросоюзу. Київ має виконати сім вимог Європейської комісії, необхідних для збереження статусу кандидата. Восени 2023 року Єврокомісія має надати звіт із оцінкою виконання Україною семи вимог на шляху до вступу в ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-