США підтвердили початок переговорів з Україною про гарантії безпеки цього тижня

США підтвердили початок переговорів з Україною про гарантії безпеки цього тижня

Укрінформ
США підтвердили початок переговорів з Україною про гарантії безпеки цього тижня

Про це заявив у понеділок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Меттью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ці переговори почнуться цього тижня», - зазначив представник Держдепартаменту США, уточнивши, що дискусії на нинішньому етапі проходитимуть у віртуальному форматі.

Міллер нагадав, що країни G7 під час зустрічі у Вільнюсі минулого місяця взяли на себе зобов’язання провести двосторонні переговори з урядом України щодо довгострокової підтримки України у сфері безпеки. За його словами, це має забезпечити ЗСУ здатністю захищати країну та стримувати майбутні потенційні напади, а для держави - відновлювати економіку, захищати своїх громадян та прагнути до інтеграції в євроатлантичне співтовариство. Міллер підкреслив, що цей процес відбуватиметься окремо від допомоги, яку США регулярно забезпечують Україні.

Він також зазначив, що в Вашингтоні розглядають цей процес в контексті зусиль по двох напрямках. «Перший – це допомога у сфері безпеки, щоби підтримати їхні зусилля з відсічі російській агресії, а другий – створення довгострокової перспективи для Збройних сил, що може послужити стримуючим ефектом від майбутньої російської агресії»,- зазначив Міллер.

Читайте також: Директорка Центру «Нова Європа»: Ізраїльська модель безпеки не захистить Україну від майбутніх агресій

Як повідомляв Укрінформ, напередодні керівник ОПУ Андрій Єрмак заявив про готовність до перемовин зі Сполученими Штатами щодо двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-