Директорка Центру «Нова Європа»: Ізраїльська модель безпеки не захистить Україну від майбутніх агресій

Директорка Центру «Нова Європа»: Ізраїльська модель безпеки не захистить Україну від майбутніх агресій

Укрінформ
Ізраїльська безпекова модель не захистить Україну від майбутніх вторгнень, тому варто проговорювати це зі Сполученими Штатами, де є “закоханість у неї” як в альтернативу членству в НАТО.

Про це заявила директорка Центру “Нова Європа” Альона Гетьманчук під час обговорення "На шляху до членства в НАТО: Україна як безпековий гарантер Європи”, що відбулося в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Гетьманчук пояснила, що, крім страху ескалації війни, в Україні є ще один елемент, який не дозволяє США запросити Україну в Альянс, а саме можливість залишити питання членства в НАТО на політичні переговори між Україною і Росією. Спікерка підкреслила, що через це Україна не повинна підігрувати тим, хто говорить про ізраїльську безпекову модель.

“Ми бачимо це виключно як проміжний етап, додатковий етап процесу вступу України в НАТО. Ми не впевнені, що ізраїльська модель може навіть стримати Росію, а те, що вона не може захистити Україну від майбутніх агресій, від майбутніх вторгнень - це факт”, - сказала Гетьманчук.

Читайте також: Президент - про гарантії безпеки для України: До G7 долучилися вже шість держав

На переконання директорки Центру, українцям варто проговорювати це в Сполучених Штатах, де, за її словами, є закоханість в ізраїльську модель не як проміжний етап до членства в НАТО, а як альтернативу вступу України до НАТО. Вона також зазначила, що дискусія щодо альтернативних безпекових моделей для нашої країни ведеться і в Німеччині.

Як повідомлялося, коментуючи ізраїльську модель безпеки 12 липня, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україну влаштує будь-яка безпекова модель, запропонована партнерами, яка не є альтернативою членству в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-