Росія не має морального права на існування як суверенна держава - експерт

Росія не має морального права на існування як суверенна держава - експерт

Укрінформ
Олівер Лооде, фахівець-практик у галузі прав людини й розвитку, який спеціалізується на проблемах корінних народів та меншин, вважає, що найліпшими гарантіями безпеки для України та світу було б припинення існування Росії як цілісної держави.

Таку думку експерт висловив під час Міжнародного форуму експертної мережі Кримської платформи «Бачення майбутнього: експертний погляд», передає кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, що в довгострокових інтересах України, а також її сусідів і, ймовірно, людства в цілому, щоб у кінцевому підсумку не було держави під назвою «Російська Федерація» або чогось схожого на неї», - сказав Лооде.

Він указав, що Росія вчинила стільки актів абсолютного зла з початку окупації Криму й повномасштабного вторгнення в Україну, продемонструвала таку глибоку неповагу до права народів на самовизначення, що «не має морального права на існування як суверенна держава».

Читайте також: Україна має сприяти поневоленим народам РФ у намаганні вирішувати власну долю - Чубаров

Експерт додав, що довгострокової гарантії безпеки й миру для України та її сусідів можна досягти «утворенням на території Росії, замість де-факто унітарної держави, кількох менших держав, кожна з яких мала б лише частку військових ресурсів і потенціалу сьогоднішньої РФ, що зробило б потенційний напад на Україну або будь-якого іншого сусіда немислимим».

Як повідомлялося, у Києві проходить Міжнародний форум Експертної мережі Кримської платформи «Бачення майбутнього: експертний погляд». Спікерами та учасниками форуму є провідні експерти з понад 20 країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-