Ірландія обстоюватиме якнайшвидший початок переговорів про вступ України до ЄС

Ірландія обстоюватиме якнайшвидший початок переговорів про вступ України до ЄС

Укрінформ
Прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар переконаний у європейському майбутньому України і обіцяє відстоювати якомога швидший початок переговорів про її вступ до ЄС.

Про це він заявив на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я вірю, що Україна має бути членом Європейського Союзу, адже Європа - це і ваша домівка. З певних обставин ми змогли доєднатися до ЄС у 70-х роках минулого століття, але це має бути майбутнім для України в наступні роки. Ви досягли чималого прогресу на шляху в ЄС. Я буду відстоювати якомога швидший початок перемовин про вступ України до ЄС. Якщо будуть якісь питання, в яких ми можемо допомогти на цьому шляху, лише скажіть про це ", - підкреслив Варадкар.

За словами ірландського прем'єра, його дуже вразили слова Президента Зеленського під час переговорів, що наближення України до ЄС може значно піднести моральний стан українських військових на полі бою, які знатимуть, що виборюють європейське майбутнє України і це є і їхнім майбутнім.

Читайте також: Росія не зможе силою змінити міжнародно визнані кордони України – Євросоюз в ООН

"Я говориму про це зі своїми колегами (в ЄС - рд.)", - пообіцяв Варадкар.

Він також висловив упевненість у перемозі України у розв'язаній Росією війні.

"Можливо, Росія думає, що вона зможе здолати рішучість українського народу. Але з огляду на те, як ви б'єтеся протягом останніх двох років і в минулому, вони не зможуть цього досягти. Я зараз бачу, що Росія не зможе перемогти, і не можна дозволити їй перемогти, адже ми живемо у ХХІ столітті, і та ідея, що силою можна змінювати національні кордони чи демократично обрані уряди, не має права на існування", - наголосив Прем'єр-міністр Ірландії.

За його словами, Росія також помиляється, вважаючи, що удари по цивільному населенню та інфраструктурі України зупинять допомогу партнерів.

Читайте також: Глава Єврокомісії засудила припинення зернової угоди: Це цинічний крок Росії

"Ми будемо допомагати Україні стільки, скільки потрібно. Україна переможе, Україна відновиться і відбудується", - наголосив Прем'єр-міністр Ірландії.

Як повідомлялося, в Україну з візитом прибув прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар. Разом із Генеральним прокурором Андрієм Костіним він відвідав місця російських злочинів у Бучі Київської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-