Російська агресія є трагедією для України та для усього світу – Мішель

Російська агресія є трагедією для України та для усього світу – Мішель

Укрінформ
Російське протиправне вторгнення в Україну є трагедією не лише для українців, але для усього світу, порушенням базових принципів ООН, і саме тому світове співтовариство не може дозволити Росії перемогти у цій війні.

Як повідомляє Укрінформ, про це у Брюсселі під час виступу на відкритті зустрічі на вищому рівні між ЄС та країнами Спільноти держав Латинської Америки та Карибського басейну (CELAC) заявив Президент Європейської Ради Шарль Мішель.

«Просто зараз, як ми говоримо, постійний член Ради безпеки ООН атакує сусідню країну. Російська злочинна війна проти України є трагедією для України та для світу, із руйнівними наслідками для продовольчої безпеки, для цін на енергію та для глобальної економіки», - сказав Мішель.

Читайте також: ЄС готовий брати участь у наданні гарантій безпеки для України – Мішель

Він наголосив, що ця злочинна російська агресія проти України грубо порушує основи та фундаментальні принципи Хартії ООН.

«Переважна більшість країн (світу - ред.) під час Генеральної Асамблеї ООН віддали голоси за резолюції, що засуджують цю злочинну війну. Кожна країна на цій планеті має перебувати у безпеці. Саме тому Росії не можна дозволити досягти успіху. Це могло б стати рецептом лиха для багатосторонності та для системи, що основана на правилах», - додав Президент Європейської Ради.

Читайте також: Допомога Україні є підтримкою спільних європейських цінностей - Мішель

Спільнота держав Латинської Америки та Карибського басейну (CELAC) була створена у 2011 році, та об’єднує 32 країни цих регіонів з населенням понад 650 мільйонів людей. Ці країни координують між собою регіональну політику та економічне співробітництво.

До складу організації входять, зокрема, Антигуа та Барбуда, Аргентина, Багами, Барбадос, Беліз, Болівія, Чилі, Колумбія, Коста Ріка, Куба, Домініка, Еквадор, Ель Сальвадор, Гренада, Гватемала, Гайана, Гондурас, Ямайка, Мексика, Нікарагуа, Панама, Парагвай, Перу, Домініканська Республіка, Сент-Люсія, Сент-Кітс і Невіс, Сент-Вінсент і Ґренадіни, Тринідад й Тобаго, Уругвай і Венесуела.

Читайте також: Поставки зброї для України стали початком формування європейської оборони – Шарль Мішель

Попередній саміт ЄС - CELAC був проведений 8 років тому, тож зустріч, яка відбувається сьогодні у Брюсселі, розглядається як можливість розвинути більш інтенсивні економічні та політичні зв’язки між регіоном Латинської Америки та Карибського басейну та Європейським Союзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-