ЄС готовий брати участь у наданні гарантій безпеки для України – Мішель

ЄС готовий брати участь у наданні гарантій безпеки для України – Мішель

Укрінформ
Європейський Союз підтримує мирну формулу Президента Володимира Зеленського та готовий брати участь у міжнародних зусиллях з надання Україні гарантій безпеки.

Про це заявив президент Європейської ради Шарль Мішель перед початком другого дня роботи саміту НАТО у Вільнюсі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам дуже важливо залишатися разом, щоб підтримати Україну настільки, наскільки ми можемо. У ЄС і НАТО чудове співробітництво. Водночас ми працюємо над тим, щоб ЄС дедалі більше перетворювався на постачальника безпеки, у повній координації з НАТО. … Ми готові надати гарантії безпеки для України та брати участь у всіх цих зусиллях», - наголосив Мішель.

Він додав, що ЄС також підтримує справедливий мир: «Ту формулу справедливого миру, що була запропонована Президентом Зеленським, і яка ґрунтується на Хартії ООН та на правосудді. Не має бути місця для безкарності (за російські злочини в Україні – ред.)».

Читайте також: У ЄС підготували план довготермінової підтримки України

Як повідомлялося, у Вільнюсі проходить дводенний саміт НАТО, головними темами якого є зміцнення системи стримування й оборони Альянсу та продовження допомоги Україні. Сьогодні відбудеться перше засідання нової Ради НАТО-Україна за участю Президента Зеленського та лідерів 31 країни-союзниці та Швеції.

Фото: Інстаграм Charles Michel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-