В USAID назвали вихід Росії із «зернової угоди» прикладом зневаги до життя людини

В USAID назвали вихід Росії із «зернової угоди» прикладом зневаги до життя людини

Укрінформ
Адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку Саманта Пауер висловила розчарування рішенням Росії вийти із Чорноморської зернової ініціативи.

На цьому Пауер наголосила на брифінгу під час свого візиту до Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу висловити неймовірне розчарування рішенням РФ вийти з Чорноморської зернової ініціативи. Це безвідповідальне рішення матиме важкі наслідки на долі людей і це ще один приклад російської безсердечності та зневаги до людського життя не лише тут – в Україні – але й всюди у світі», - сказала Пауер.

Вона зазначила, що від початку дії зернового коридору було експортовано понад 32 млн тонн зерна та соняшникового насіння.

Читайте також: Росія блокує «зернову угоду» задля тиску на світовий аграрний ринок – Зеленський

«Рішення відмовити в їжі найбільш нужденним є жахливим. Незважаючи на те, що ви почуєте від Москви, чітко усвідомлюйте, чого зернова угода досягла – дві третини експорту через цю ініціативу надходило до країн, що розвиваються; 55% продуктів, які загалом експортувалися через Чорноморську зернову ініціативу, йшли до країн із низькими доходами», - зазначила адміністраторка USAID.

На її переконання, не тільки українські фермери зазнають збитків, але й люди по всьому світу зіткнуться з погіршенням життя.

Читайте також: Кулеба про вихід Росії із «зернової угоди»: Припиніть грати у «голодні ігри»

Як повідомлялося, Росія 17 липня заявила про припинення участі у "зерновій угоді".

Чорноморська "зернова угода" була укладена у липні 2022 року. Задля цього було підписано два документи: за участю ООН, Туреччини та України й окремо – ООН, Туреччини й Москви.

Президент РФ Володимир Путін неодноразово погрожував не продовжувати угоду, вимагаючи зняття санкцій та перешкод для російського експорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-