Мезенцева прогнозує, що реєстр збитків України запрацює вже цього літа

Мезенцева прогнозує, що реєстр збитків України запрацює вже цього літа

Ексклюзив
Укрінформ
Очікується, що Міжнародний реєстр збитків України від військової агресії Російської Федерації запрацює вже цього літа в Гаазі.

Про це народна депутатка із фракції «Слуга народу», голова української делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева розповіла в інтерв’ю Укрінформу.

«В ухваленій ПАРЄ резолюції "Політичні наслідки агресії Росії проти України" згадується Міжнародний реєстр збитків України від військової агресії Російської Федерації», –зазначила Мезенцева.

Вона наголосила, що вже понад 40 країн та всі країни G7 (США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія, Канада) стали підписантами документа про створення відповідного реєстру.

Читайте також: Міжнародний реєстр збитків може повноцінно запрацювати восени – депутатка

«Очікуємо, що реєстр запрацює вже цього літа в Гаазі. Офіс вже готовий до роботи», – підсумувала голова української делегації в ПАРЄ.

Як повідомляв Укрінформ, Президент ПАРЄ Тіні Кокс привітав створення міжнародного реєстру збитків для України як «перший практичний крок» до отримання компенсації за збитки, завдані українському народу агресивною війною Росії, і закликав реєструвати також збитки або шкоду, завдану приватними військовими групами, контрольованими Росією, такими як групи ЧВК «Вагнер» та Кадирова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-