Лідери країн північної Європи зобов'язалися підтримувати Україну та її армію

Лідери країн північної Європи зобов'язалися підтримувати Україну та її армію

Заява
Укрінформ
Лідери країн Північної Європи обіцяють залишатися непохитними у підтримці України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на спільну заяву про підтримку України.

“Ми, лідери країн Північної Європи, залишаємося непохитними у своїй підтримці України, її незалежності, суверенітету та територіальної цілісністі в межах її міжнародно визнаних кордонів", - йдеться у заяві.

Зазначається, що лідери також зобов'язуються підтримувати Україну стільки, скільки потрібно: "Ми зобов’язуємося продовжувати підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно. З цією метою ми вітаємо спільну декларацію G7 про підтримку України”, - йдеться у заяві про підтримку України країн Північної Європи – Фінляндії, Данії, Ісландії, Норвегії та Швеції.

Читайте також: Саміт НАТО у Вільнюсі наблизив Україну до перемоги - Зеленський

Лідери цих країн також зобов'язуються підтримувати ініціативи щодо підготовки українських військових.

“Разом із партнерами ми маємо намір спиратися на рамки зобов'язань та домовленостей - з урахуванням широкого спектра потреб від забезпечення сучасною військовою технікою та підтримувати навчальні ініціативи та підтримку стійкості. Ми зробимо це, щоб зробити свій внесок у розвиток України, довгострокову безпеку, стримувати майбутню російську агресію, зміцнювати економічну стабільність України та стійкості, а також надання технічної та фінансової підтримки для нагальних потреб України”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що лідери сповнені рішучості підтримувати Україну в процесі захисту її суверенітету та територіальної цілісності, відновлення економіки, захисту громадян та просування програми реформ, а також у процесі її інтеграції до Євроатлантичної спільноти.

Читайте також: Лідери G7 погодили на саміті НАТО декларацію про підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, саміт НАТО 11-12 липня відбувся у столиці Литви. Під час нього було оголошено про створення Ради Україна-НАТО.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що Україна цінує визнання того, що не потребує ПДЧ в Альянсі, та назвав це гарними результатами нинішнього саміту.

Лідери країн "Групи семи" (G7) погодили на полях саміту НАТО у Вільнюсі "Спільну декларацію про підтримку України" (Joint Declaration of Support for Ukraine).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-