Гербст: Зеленському на зустрічі з Байденом не варто повторювати своїх гострих заяв щодо рішень саміту НАТО

Гербст: Зеленському на зустрічі з Байденом не варто повторювати своїх гострих заяв щодо рішень саміту НАТО

Укрінформ
Колишній посол США в Україні Джон Гербст вважає, що Президенту Володимиру Зеленському під час зустрічі з Президентом США Джозефом Байденом не варто повторювати своїх гострих оцінок щодо розмитих формулювань саміту НАТО у Вільнюсі стосовно запрошення України до Альянсу.

Таку думку Гербст висловив в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дипломат підтвердив, що гостра реакція Президента Зеленського на «слабку мову» комюніке саміту у Вільнюсі «дуже засмутила» очільників американської делегації, які висловили своє розчарування у розмові з провідними членами делегації України. Однак, за його словами, українська сторона наполягала, що такі розмиті формулювання не служать інтересам НАТО і не роблять честі Альянсу.

Читайте також: Зеленський заявив про домовленість із Німеччиною про додаткові установки Patriot

«Ніхто з двох президентів не хоче, щоб існували такі розбіжності у публічних висловлюваннях. Безперечно, Зеленському не треба повторювати своїх заяв – всі вже зрозуміли (його позицію – ред.). Байден не буде в захваті від оцінки з боку Президента Зеленського, але, я думаю, він не хоче з ним сваритися, а надто прилюдно», - сказав Гербст.

Він також зазначив, що кожний член НАТО розуміє, що Україна наражається на жорстоку війну на знищення з боку Росії, отже слабка мова з приводу перспектив членства в НАТО для України ускладнює контакти з українською стороною.

Читайте також: Держдеп пояснив, чого союзники очікують від України на шляху до членства в НАТО

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що у Вільнюсі без України обговорюються формулювання умов запрошення, навіть не членства в НАТО. Президент додав, що невизначеність – це слабкість, і він відверто обговорить це на саміті.

Сьогодні, 12 липня, на вільнюському саміті НАТО має відбутися зустріч президента США Джо Байдена із Президентом України Володимиром Зеленським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-