Новини з Вільнюса зможуть підтримати бойовий дух українців - президент Литви

Новини з Вільнюса зможуть підтримати бойовий дух українців - президент Литви

Укрінформ
Рішення, які ухвалять глави держав та урядів НАТО щодо майбутнього членства України в Альянсі, будуть позитивним сигналом для України та зможуть надати моральну підтримку українцям у боротьбі проти російської агресії.

Таку думку сьогодні у Вільнюсі перед початком саміту НАТО висловив Президент Литви Ґітанас Науседа, повідомляють власні кореспонденти Укрінформу.

«Рішення щодо членства (для України – ред.) не відбудеться зараз, тому що, в такому випадку, буде йтися про активацію Статті 5 (Вашингтонського договору – ред.). Але буде дуже чітке послання, яке не має повторювати стару формулу Бухарестського саміту. Я думаю, ми зробимо більше. Перш за все, ми усунемо План дій щодо членства та створимо інституційне рамкове середовище для тіснішої співпраці між Україною й НАТО, що означатиме заснування Ради НАТО-Україна», - сказав литовський лідер.

Читайте також: НАТО може скасувати для України етап виконання Плану дій щодо членства - Столтенберг

«Це все продемонструє, що ми дійсно робимо достатньо, щоб надіслати позитивний сигнал нашим братам та сестрам – українцям. Ми сподіваємося, що ці новини з Вільнюсу зможуть підтримати та посилити їх бойовий та мольний дух. Ми будемо підтримувати Україну до перемоги», - додав Ґітанас Науседа.

Читайте також: У Мадриді відбувся мітинг на підтримку вступу України в НАТО

Як повідомлялося, сьогодні у Вільнюсі розпочався саміт НАТО, під час якого союзники прийматимуть важливі рішення щодо зміцнення системи стримування й оборони Альянсу, а також підтвердять підтримку України у боротьбі проти російської агресії та на шляху до членства України в НАТО.

Фото: twitter / GitanasNauseda

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-