В Офісі Президента розповіли, про що хоче поговорити Зеленський із Байденом у Вільнюсі

В Офісі Президента розповіли, про що хоче поговорити Зеленський із Байденом у Вільнюсі

Укрінформ
Основними темами переговорів президентів України та США Володимира Зеленського й Джозефа Байдена на полях саміту НАТО у Вільнюсі можуть бути не лише членство України в Альянсі, а також постачання озброєння, економічна підтримка українців та поразка Росії.

Про це розповів радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі «Радіо Свобода», повідомляє Укрінформ.

«Крім НАТО, ще питання пришвидшеного постачання зброї, ми ж бачимо, що до наступальних операцій, які нам необхідні інструменти додаткові, тобто і авіаційний компонент, і далекобійна ракета. Це друге питання. Третє питання – це все ж таки питання про програш РФ. Це навіть філософське, доктринальне питання, чому Росія має обов’язково програти, чому це вигідно демократичному світу, як має виглядати Росія після програшу, і чому не треба цього лякатися, і чому в принципі Путін не контролює РФ, не є сильним президентом, і чому саме допомога Україні дозволить пришвидшити фіналізацію існування Росії у такому вигляді, як ми сьогодні бачимо», - відповів Подоляк на питання, що б хотів обговорити Зеленський з американським лідером.

Також радник очільника ОП зауважив, що серед тем розмови мають бути питання економічної підтримки.

Читайте також: Байден і Сунак обговорили у Лондоні підтримку України

Крім того, на його думку, треба обговорювати, «який каркас держави новітньої України має існувати з урахуванням концепції справедливості», тобто питань роботи правоохоронної, судової системи, антикорупційного компонента.

«Багато тем є для спілкування з Президентом Сполучених Штатів», - підкреслив Подоляк.

Він додав, що на полях саміту НАТО ще може відбутися багато інших двосторонніх зустрічей, проте їх не анонсують з питань безпеки.

Як повідомлялося, раніше у Білому домі оголосили, що Президент США Джо Байден зустрінеться зі своїм колегою Володимиром Зеленським під час саміту НАТО у Вільнюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-