Байден і Сунак обговорили у Лондоні підтримку України

Байден і Сунак обговорили у Лондоні підтримку України

Укрінформ
Продовження підтримки України в умовах її протистояння російській агресії стала однією з головних тем зустрічі президента США Джо Байдена і прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака у Лондоні.

Про це повідомили в понеділок у Білому домі, передає Укрінформ.

«Лідери розглянули підготовку до майбутнього саміту НАТО в Вільнюсі. Вони підтвердили свою непохитну підтримку України в умовах поточної агресії РФ»,- йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що сторони обговорили Атлантичну декларацію про економічне партнерство, яке вони започаткували у червні, зокрема наступні кроки для досягнення ключових результатів упродовж ближчих місяців.

Під час зустрічі також ішлося про розвиток подій у Північній Ірландії та зусилля щодо забезпечення прогресу.

Читайте також: Байден обговорив з Ердоганом підтримку України

Як повідомляє The Guardian із посиланням на речника британського прем'єра, Сунак хоче попрацювати з союзниками над питанням вступу України до НАТО.

"Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що хоче попрацювати з союзниками, щоб обговорити шлях вступу України до НАТО, але точний механізм цього підлягає обговоренню", - заявив речник британського прем'єра у понеділок після переговорів Сунака з президентом США Джо Байденом.

Речник додав, що Україні було б недоцільно вступати в НАТО, коли триває війна з Росією, але Сунак вважає, що «законне місце» України в Альянсі.

"Ми хочемо працювати з США та нашими союзниками на шляху приєднання України", - сказав речник журналістам.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден у понеділок розпочав візит до Великої Британії. Програма передбачає його зустрічі з прем’єр-міністром Ріші Сунаком і королем Чарльзом ІІІ. У вівторок-середу президент США планує взяти участь у саміті НАТО в Вільнюсі. Після цього він планує відвідати Фінляндію.

Фото: James Manning/PA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-