Стефанчук зустрівся з головами парламентів Балтійських країн і Польщі

Стефанчук зустрівся з головами парламентів Балтійських країн і Польщі

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив з очільниками парламентів Латвії, Литви, Естонії, Польщі євроатлантичну інтеграцію України.

Про це спікер українського парламенту повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні я чую тут цілковиту підтримку спікерами та парламентами членства України в НАТО. Без перебільшення, наступні дні матимуть ключове значення для майбутньої архітектури міжнародної безпеки. І саме про безпеку ми говоримо», - зазначив Стефанчук.

Так, він розповів, що спікер Сейму Латвії Едвардс Смілтенс наголосив, що вкрай важливо, аби у Вільнюсі Україна отримала не лише запрошення до НАТО, але й гарантії безпеки.

Також Голова ВР процитував Маршалка Сейму Польщі Ельжбету Вітек: «Війна проти України обʼєднала нас. Ми обʼєднуємося і думаємо про безпеку і співпрацю. Україна має бути в НАТО».

Стефанчук подякував спікерці Сейму Литви Вікторії Чміліте-Нільсен за позицію, що НАТО і ЄС повинні рішуче прийняти Україну в свої члени.

Очільник українського парламенту також цінує позицію литовського колеги Лаурі Хуссара, що Україну потрібно запросити до ЄС та НАТО, аби Росія більше не наважилась напасти.

Читайте також: Країни НАТО досягли консенсусу щодо усунення ПДЧ для України – Дмитро Кулеба

Крім того, він висловив вдячність «за надійність» президентці Бундестагу Бербель Бас, яка, за його словами, є співавтором і учасником спільної заяви у Ризі, ухваленої у підсумку зустрічі. 

«Важливо, що сьогодні ми обговорюємо також притягнення РФ до відповідальності за жахливі злочини, скоєні в Україні», - підкреслив Стефанчук.

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО. Президент Володимир Зеленський заявляв, що Україна очікує гарантій безпеки та конкретних кроків на шляху до запрошення України в Альянс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-