Саміт НАТО має надати конкретного змісту перспективі вступу України до Альянсу - МЗС Франції

Саміт НАТО має надати конкретного змісту перспективі вступу України до Альянсу - МЗС Франції

Укрінформ
Вільнюський саміт має дати можливість закріпити підтримку України з боку Альянсу на довгостроковій основі та надати конкретного змісту її перспективі вступу до НАТО.

Про це заявила міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна, передає Укрінформ із посиланням на RFI.

«Ми хочемо, щоб Вільнюський саміт дав можливість закріпити підтримку України з боку Альянсу на довгостроковій основі і надати конкретного змісту її перспективі вступу до НАТО. Це необхідно, якщо ми хочемо діяти у відповідності з часом, який ми зараз переживаємо», — заявила Колонна.

Читайте також: Зеленський: Україна повинна отримати чіткі гарантії безпеки, поки вона не в НАТО

Вона також зазначила, що влада Франції працює з партнерами над визначенням гарантій безпеки, "які ми могли б надати Україні не замість, а паралельно з процесом її інтеграції до НАТО".

«Ці гарантії ще обговорюються, але їхня мета буде дуже чіткою: у короткостроковій перспективі надати Україні засоби для забезпечення її самооборони. У більш довгостроковій перспективі сприяти зміцненню її потенціалу з метою стримування будь-якої нової агресії», — заявила Колонна.

Читайте також: Держави НАТО перед самітом поспішають узгодити формат гарантій безпеки для України - Politico

Нагадаємо: вже 23 країни підписали спільну з Україною заяву про підтримку вступу до НАТО. Україну підтримали Болгарія, Бельгія, Данія, Естонія, Італія, Ісландія, Іспанія, Канада, Латвія, Литва, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Фінляндія, Франція, Чехія, Чорногорія та Швеція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-