Стефанчук у Ризі говорив про майбутнє України в ЄС і НАТО

Стефанчук у Ризі говорив про майбутнє України в ЄС і НАТО

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук обговорив зі спікерами парламентів Латвії, Литви, Естонії, Польщі та Німеччини майбутнє України у Європейському Союзі та Північноатлантичному альянсі.

Розмова відбулася в рамках зустрічі спікерів з новообраним Президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом, повідомив Стефанчук у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Голова ВР передав слова вітання від Президента України Володимира Зеленського новообраному Президентові Латвії.

Як зауважив Стефанчук, першим, що сказав Рінкевичс, було запевнення у всебічній підтримці Латвією України до повної перемоги.

Спікерка парламенту Литви Вікторія Чмілітє-Нільсен зі свого боку наголосила, що всі країни нині обʼєднані в допомозі Україні та захисті східного флангу Європи.

Президентка Бундестагу Бербель Бас заявила про підтримку спікерами парламентів шляху України до НАТО. У той час маршалок Сенату Польщі Ельжбета Вітек висловила переконання, що з Україною Альянс стане сильнішим.

Голова ВР подякував за слова спікера естонського парламенту Лаурі Хуссара про те, що Україна має отримати чіткі дороговкази до НАТО на саміті у Вільнюсі.

Стефанчук нагадав, що до цьогорічного Вільнюського саміту НАТО залишається декілька днів.

"Безперечно, членство України в Альянсі — наша стратегічна мета. Тому я дякую парламентам за підтримку нашого членства в НАТО", — зазначив він.

Також Стефанчук подякував за готовність парламентів допомогти Україні інтегруватися до Євросоюзу.

Читайте також: За 500 днів Україну відвідали 35 спікерів парламентів інших країн – Стефанчук

Як повідомляв Укрінформ, Стефанчук прибув у Ригу з робочим візитом, метою якого є досягнення міжнародного консенсусу щодо шляху України до НАТО напередодні Вільнюського саміту.

У межах візиту Голова ВР зустрівся зі спікером Саейми Едвардсом Смілтенсом.

Фото: Руслан Стефанчук/ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-