Єрмак провів консультації з послами щодо реалізації української Формули миру

Єрмак провів консультації з послами щодо реалізації української Формули миру

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів консультації щодо реалізації Формули миру Володимира Зеленського з послами країн G7, G19, головою Представництва ЄС в Україні та очільниками дипломатичних представництв.

Про це передає Укрінформ із посиланням на радника з питань комунікацій Керівника Офісу Президента України Дарію Зарівну.

"Зустріч стала продовженням попередніх консультацій, які відбулися 30 червня поточного року. В межах зустрічі обговорили питання радіаційної, ядерної, продовольчої та енергетичної безпеки, а також територіальної цілісності України. Окрему увагу приділили консультаціям щодо звільнення військових і цивільних бранців, яких утримує рф", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зеленський закликав Латинську Америку і Аргентину підтримати Формулу миру

На захід були запрошені офіцер управління бригади Національної гвардії України «Азов» майор Дмитро Андрющенко та лейтенант Державної прикордонної служби Олександра Крученко – захисники Маріуполя та «Азовсталі», які пережили російський полон і були звільнені в жовтні 2022 року.

У ході консультацій було вкотре наголошено, що звільнення всіх полонених і депортованих – це один із пунктів Формули миру.

"Також Кирило Буданов поінформував учасників про ситуацію на Запорізькій атомній електростанції та наголосив: єдиний спосіб убезпечити Україну й світ від ядерної загрози – вивести російські війська зі станції й допустити туди МАГАТЕ та українських експертів", - зазначила Зарівна.

Читайте також: Саміт формули миру: Зеленський розповів, коли будуть домовленості про дату та місце проведення

У заході взяли участь посли країн G7, G19, голова Представництва ЄС в Україні та очільники дипломатичних представництв Туреччини, Південно-Африканської Республіки, КНР, Данії, Бразилії, Індії, Індонезії, Республіки Корея, Австралії, Саудівської Аравії, Мексики, Польщі, Словаччини, Чехії та Ватикану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-