Саміт формули миру: Зеленський розповів, коли будуть домовленості про дату та місце проведення

Саміт формули миру: Зеленський розповів, коли будуть домовленості про дату та місце проведення

Укрінформ
Друга зустріч на рівні безпекових і політичних радників має відбутися впродовж одного чи двох місяців, тоді можуть бути визначені дата та місце проведення саміту формули миру.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час спільної з президентами Польщі Анджеєм Дудою та Литви Гітанасом Науседою пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Була одна зустріч (у Копенгагені – ред.), знаю, що впродовж місяця-двох буде друга зустрічі на тому ж рівні, на якій, будемо вірити, буде домовленість щодо дати і місця саміту», - сказав глава держави.

Він також зазначив, що зустріч в Данії була успішною й дуже позитивною.

«Я дуже радий, що там були представники різних країн різних континентів, які раніше балансували, а зараз хочуть миру, розуміючи, що справедливий мир повинен базуватися на нашій платформі, бо війна в Україні, але, будь ласка, з їхніми пропозиціями», - додав Президент.

Читайте також: Лідери ЄС обговорять посилення міжнародної підтримки української Формули миру - Мішель

Як повідомлялося, у Копенгагені відбулася зустріч керівника ОП Андрія Єрмака з радниками з питань національної безпеки та політичними радниками з Бразилії, Великої Британії, Данії, ЄС, Італії, Індії, Канади, Німеччини, Південної Африки, Саудівської Аравії, США, Туреччини, Франції та Японії, а також представниками Єврокомісії та Євроради.

Президент Володимир Зеленський у листопаді 2022 року під час виступу перед учасниками саміту Групи двадцяти презентував українську формулу миру з 10 пунктів, наразі триває підготовка Глобального саміту миру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-