У Байдена прокоментували позицію США щодо членства України в НАТО

У Байдена прокоментували позицію США щодо членства України в НАТО

Укрінформ
Сполучені Штати вважають, що двері НАТО для України відчинені, й рішення про це буде прийняте за згоди всіх країн-членів після того, як Україна проведе реформи й відповідатиме всім вимогам Альянсу.

Про це заявила в середу під час пресбрифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже чітко заявили, що ми віддані політиці відкритих дверей НАТО»,- акцентувала представниця Білого дому.

Читайте також: Текст документу саміту НАТО у Вільнюсі стає «сильнішим» у питанні України - Науседа

При цьому вона нагадала, що будь-яке рішення щодо членства в Північноатлантичному альянсі приймається між 31 союзником, а також країною-претенденткою на членство.

«Тож, у цьому випадку, коли йдеться про Україну, ми обговорювали з нашими союзниками по НАТО й Україною, як ми можемо колективно підтримати прагнення України до євроатлантичної інтеграції»,- зауважила представниця адміністрації США.

Читайте також: Науседа: Домовленості на саміті НАТО у Вільнюсі не розчарують українців

Жан-П’єр зазначила, що не вдаватиметься до подробиць дипломатичних перемовин. Водночас вона нагадала висловлювання президента Байдена про те, що «Україні доведеться провести реформи, щоби відповідати таким самим стандартам, як і будь-якій іншій країні НАТО, перш ніж приєднатися (до Альянсу – ред.)».

"Президент США вважає, що Україна може це зробити", - додала речниця адміністрації Байдена.

Читайте також: Чалий сказав, коли можуть прийняти ключові рішення щодо вступу України до НАТО

Як повідомляв Укрінформ, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, під час якого Україна хоче отримати чіткі гарантії безпеки та зрозумілу перспективу членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-