Чалий сказав, коли можуть прийняти ключові рішення щодо вступу України до НАТО

Чалий сказав, коли можуть прийняти ключові рішення щодо вступу України до НАТО

Укрінформ
Ключові рішення щодо вступу України до НАТО будуть прийматися у Вашингтоні наступного року, на ювілейному саміті НАТО.

Таку думку висловив дипломат надзвичайний і повноважний посол України у США (2015-2019) Валерій Чалий в етері телеканалу "Еспресо", передає Укрінформ.

"Вступ України до НАТО означатиме, що ми розподіляємо відповідальність за європейську безпеку з іншими країнами. Україна не повинна самотужки весь час тримати цю оборону. Нам потрібно бути разом в Альянсі. Ключові рішення щодо вступу України до НАТО будуть прийматися у Вашингтоні наступного року, на ювілейному саміті НАТО", - припустив Чалий.

Читайте також: Запрошення для України в НАТО має бути чітким і не може бути відкликане – МЗС Литви

За словами дипломата, на саміті НАТО у Вільнюсі має пролунати заява про надання Україні далекобійної зброї.

"Від саміту у Вільнюсі я очікую заяву про надання ракет ATACMS й інших далекобійних ракет. Також має бути сигнал керівництву Росії, що шантаж Кремля не здійснився, і що Україна буде у НАТО в конкретному форматі. Не готові зараз про це сказати, перекиньте цей місток на Вашингтон й зніміть усі питання: формули, гарантії безпеки перехідних періодів, алгоритми - це все потрібно залишити в минулому. Зараз питання стоїть руба - або так, або ні", - наголосив Чалий.

Читайте також: НАТО не може дозволити Росії виграти в Україні – голова Військового комітету Альянсу

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО, під час якого одним з головних питань для обговорення на рівні глав держав та урядів країн-союзниць буде продовження військової допомоги для України у реалізації її права на самооборону проти російської агресії, а також заходи зі зміцнення системи стримування й оборони Альянсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-