Кулеба - про саміт НАТО: Ведемо непрості перемовини, аби отримати максимальний результат для України

Кулеба - про саміт НАТО: Ведемо непрості перемовини, аби отримати максимальний результат для України

Укрінформ
Україна веде інтенсивні перемовини з партнерами, аби отримати на саміті НАТО у Вільнюсі максимальний результат, наразі є певні здобутки.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як співав наш класик «зранку до ночі, бачу твої очі», ми «з ранку до ночі» бачимо перед собою Вільнюський саміт і постійно ведемо перемовини… Зараз ми увійшли в дуже інтенсивну фазу переговорів. Вони непрості. Вже є здобутки, але це ще не ті здобутки, які повністю нас задовольняють Тому будемо працювати буквально до останньої хвилини для того, щоб отримати для України максимальний результат», - сказав Кулеба.

Коментуючи подальші дії України, якщо саміт не виправдає наших очікувань, глава МЗС зауважив, що «життя не зупиниться, якщо не буде завтра те, що нам треба, то ми виб'ємо це після завтра».

«Але працюємо на результат. Я вже сказав, що певні серйозні результати вимальовуються, але ми завжди працюємо на максимальний результат», - акцентував глава української дипломатії.

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО.

Читайте також: Убезпечити Європу від агресії можна лише з Україною в НАТО - Зеленський

На всіх рівнях українська сторона наголосила, що запевнень про те, що "Україна стане членом Альянсу", які лунали під час Бухарестського саміту НАТО у 2008 році, недостатньо.

Натомість Україна ставить перед союзниками по НАТО питання щодо гарантій безпеки та чіткої перспективи руху до повноправного членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-