Убезпечити Європу від агресії можна лише з Україною в НАТО - Зеленський

Убезпечити Європу від агресії можна лише з Україною в НАТО - Зеленський

Укрінформ
Убезпечити Європу від будь-яких агресій можна лише разом з Україною і лише разом з Україною в НАТО, тому повинна бути досягнута безпекова визначеність щодо майбутнього нашої держави в Альянсі.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні, передає Укрінформ.

“Не може бути в Європі дефіциту безпекової визначеності, який провокуватиме російську тиранію та агресію. Росія буде пробувати відкусити той чи інший шматок Європи лише тоді, коли бачитиме ту чи іншу безпекову невизначеність. Коли все визначено й очевидно, російська тиранія не наважується порушувати безпеку. Очевидно, що убезпечити Європу від будь-яких агресій можна лише разом з Україною і лише разом з Україною в НАТО. Саме тому має бути досягнута безпекова визначеність щодо нашого майбутнього в Альянсі”, - сказав Зеленський.

Відео: ОП

За його словами, тоді Росії доведеться переорієнтуватися на власну державність – “зайнятися собою, нарешті, а не будь-якими експансіями”.

Він також розповів про телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, під час якої “зосередилися на подальшій оборонній співпраці, на стратегічних питаннях захисту нашої Європи – Європи, яка може бути мирною лише тоді, коли мир для неї буде гарантований повною безпековою визначеністю”.

Зеленський наголосив, що Німеччина дуже потужно допомогла Україні з ППО.

“Блискучі німецькі системи «Айріс-Т» добре показали себе в захисті нашого неба. Ми маємо й передані нам Німеччиною американські «Петріоти», дуже ефективні”, - сказав Президент.

Читайте також: Запрошення для України в НАТО має бути чітким і не може бути відкликане – МЗС Литви

Він додав, що Україна вдячна за них, як і за всю іншу життєво необхідну допомогу.

“Дуже активно готуємося до саміту і очікуємо від наших партнерів саме такої рішучості, якої вимагає цей історичний момент. І обов’язково – наші активні дії”, - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський і канцлер Німеччини Олаф Шольц під час телефонної розмови скоординували позиції країн перед Вільнюським самітом НАТО, який відбудеться 11-12 липня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-