США проти того, щоб будь-яка держава сприяла Путіну у вбивстві українців – Білий дім

США проти того, щоб будь-яка держава сприяла Путіну у вбивстві українців – Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати продовжують чітко відстоювати позицію, що ні Китай, ні будь-яка інша країна не мають сприяти Росії в агресії проти України та допомагати їй оминати санкції.

Про це заявив на пресбрифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Стосовно Китаю ми чітко заявили, що не хочемо, аби будь-яка країна полегшувала Путіну вбивати українців. Ми не хочемо, аби будь-яка держава стримувала процес притягнення його до відповідальності», - сказав він.

Кірбі зазначив, що Китай приймає власні рішення, тож Сполучені Штати чітко окреслили свою позицію в цьому питанні.

«Ми дуже чітко висловили свою стурбованість через те, що такі країни як Китай та інші не долучаються до міжнародних санкцій і не докладають всіх можливих зусиль, аби притягти Путіна до відповідальності», - наголосив представник адміністрації США.

Читайте також: США вважають, що Путін не готовий застосувати ядерну зброю в Україні чи деінде

Водночас, за його словами, Сполучені Штати вважають, що «КНР потенційно може відіграти певну роль у підтримці мирного врегулювання (в Україні – ред.) шляхом переговорів».

У цьому зв’язку Кірбі назвав важливим той факт, що Сі Цзіньпін мав розмову з Володимиром Зеленським. «Ми заохочуємо продовжувати цей діалог», - зауважив представник Білого дому.

Він також позитивно оцінив призначення Китаєм спецпредставника в Україні. «Ми продовжуватимемо бути відвертими та відкритими з Китаєм стосовно розвитку в Україні та зі свого боку надалі підтримуватимемо Україну», - додав представник адміністрації Байдена.

Читайте також: США докладають зусиль, аби Росія не могла ухилятися від санкцій – Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, американська сторона неодноразово заявляла, що не заперечує, аби для процесу встановлення миру в Україні була залучена третя сторона. Водночас у Вашингтоні наголошують, що це має ґрунтуватися на повному розумінні української перспективи, а також на цілковитій відданості статуту ООН, ідеї територіальної цілісності й суверенітету України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-