США вважають, що Путін не готовий застосувати ядерну зброю в Україні чи деінде

США вважають, що Путін не готовий застосувати ядерну зброю в Україні чи деінде

Укрінформ
Сполучені Штати Америки продовжують уважно стежити за ситуацією з ядерною зброєю в Росії та досі не бачили жодних ознак готовності Путіна застосувати її проти України або будь-де в іншому місці.

Про це заявив під час брифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми продовжуємо спостерігати за цим дуже й дуже уважно. Ми бачили багато безрозсудної риторики з російського боку, ми уважно стежимо за цим», - зауважив представник Білого дому.

Водночас, він підкреслив, що в Вашингтоні досі «не бачили жодних ознак того, що Путін має будь-який намір застосувати ядерну зброю» в Україні чи будь-де в іншому місці. 

Читайте також: США не зафіксували переміщень ядерної зброї у Росії під час заколоту Пригожина

«І я можу вас запевнити, що ми не робили нічого, щоб змінити нашу власну позицію стратегічного стримування в контексті цієї потенційної загрози»,- зауважив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, генсек НАТО Єнс Столтенберг у понеділок заявив, що всі спроби Росії залякувати НАТО та країни-союзниці своєю ядерною зброєю, щоби відвернути їх від військової допомоги Україні, зазнають невдачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-