ЄС подвоїть зусилля з підтримки України на фоні заколоту в Росії – фон дер Ляєн

ЄС подвоїть зусилля з підтримки України на фоні заколоту в Росії – фон дер Ляєн

Укрінформ
Обговорення ситуації в Україні знову буде першим питанням порядку денного саміту ЄС, під час якого лідери країн-членів, як очікується, подвоять зусилля з підтримки України, особливо на фоні спроби військового заколоту, що відбувся протягом минулих вихідних.

Про це сьогодні у Брюсселі перед початком саміту ЄС заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Три головні теми. Перша – це Україна, друга – міграція, і третя – конкурентоспроможність. Ми обговоримо Україну на фоні заколоту, який ми бачили наприкінці минулого тижня, та який демонструє глибокі розколи в путінській системі. Цей заколот, що трапився протягом вихідних, матиме післяшокові хвилі, які ми ще побачимо. Найбільш важливим є те, що ми маємо подвоїти нашу підтримку для України, будь-то військові спроможності або фінансова підтримка, - для нас дуже важливо бути у цьому змістовними», - зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Вона зауважила, що «ерозія», яка спостерігається зараз у російській «групі Вагнера», є важливою не лише для України, де це угруповання було залучене до бойових дій, але також для країн Африки, де саме через бойовиків «Вагнера» Путін намагався посилювати свій вплив.

У сфері міграції, за її словами, на фоні трагедій, що трапилися нещодавно у Середземному морі, ЄС намітить заходи із посилення боротьби із контрабандою людьми та із зміцнення зовнішніх кордонів ЄС. Водночас Євросоюз буде продовжувати інвестувати в розвиток економіки в країнах походження нелегальної міграції, що є шляхом для розвитку контактів між людьми, та підриватиме основи діяльності контрабандистів.

У сфер забезпечення конкурентоспроможності економіки ЄС, як наголосила президент Єврокомісії, головний акцент буде зроблений на зниженні ризиків за умови збереження економічних зв’язків із третіми країнами.

Відповідаючи на запитання журналістів, Урсула фон дер Ляєн назвала «відмінним» Шведське головування в ЄС, яке добігає кінця вже цього тижня, та подякувала уряду країни за прогрес, якого вдалося досягти протягом минулих шести місяців.

Читайте також: Україна піднімається з попелу війни та бореться за європейське майбутнє – Урсула фон дер Ляєн

Як вже повідомлялося, 29-30 червня у Брюсселі відбувається черговий саміт ЄС, першим питанням порядку денного якого знову позначена ситуація в Україні та допомога ЄС у дотриманні її права на самооборону проти російської агресії. У зустрічі європейських лідерів в режимі телеконференції візьме участь Президент України Володимир Зеленський.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-