Україна піднімається з попелу війни та бореться за європейське майбутнє –  Урсула фон дер Ляєн

Україна піднімається з попелу війни та бореться за європейське майбутнє – Урсула фон дер Ляєн

Укрінформ
Навіть в умовах збройної боротьби із загарбниками Україна відроджується та піднімається з попелу війни, прокладає шлях до європейського майбутнього.

Про це у Лондоні під час виступу на міжнародній конференції з відродження України заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Кожного дня ми бачимо руйнацію, яку Україні несе Росія. Українці відчувають всі жахи з усіх напрямків: з неба – вогняний «дощ», на землі – вони бачили, як їх міста йдуть під воду. Росія запускає ракети проти мирних людей з єдиної причини - ілюзорної спроби однієї людини відновити втрачену імперію… Але кожного дня ми бачимо й інше. Останній раз я відвідувала Україну місяць тому. Я бачила країну, яка робить все можливе, щоб піднятися з попелу війни», - сказала Урсула фон дер Ляєн.

Вона зауважила, що кожного дня українці демонструють світу, за що вони б’ються й помирають на полі бою. Вони борються за власне майбутнє, вільне від російських загарбників, за Україну, яка буде сама визначати свою долю, за Україну, яка буде відбудована та розпочне нове життя. Вже зараз українці очистили понад 2000 кілометрів доріг, відбудували понад 40 мостів, відновили 900 залізничних станцій. Все це відбулося під час війни за власне виживання.

«Але українці не просто відновлюють те, що було раніше. Вони показують нам, як вже зараз змінюють свою країну. Українці сформували нову уяву щодо власного майбутнього всупереч всім втратам, всупереч болю та стражданням», - додала президент Єврокомісії.

Читайте також: Розвиток аграрних і енергетичних потужностей України убезпечить світ від хаосу - Зеленський

За її словами, українці вражають світ своєю хоробрістю та надихають єдністю. Але вони також демонструють шлях, як можна змінити країну, втілюючи власні мрії. Це мрії про чистішу, «зеленішу» та сучаснішу Україну, яка постане після цієї війни.

«Наша відповідальність - допомогти їм, щоб це сталося. Тому що українці воюють не лише за власний суверенітет, а й за всіх нас, за нашу свободу, за наші цінності. Ми ніколи не зможемо відповідати їх самопожертві. Але ми залишаємося єдиними, скоординованими і рішучими у тому, що Україна має перемогти, що вона має нашу підтримку не лише протягом часу, необхідного для забезпечення миру, а й на час (побудови) країни, яку вони собі уявили. Країни, яка приваблює закордонні інвестиції, яка визначає власне майбутнє. Країни, яка є членом Європейського Союзу», - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Бербок: Ми хочемо, щоб Україна виграла цю війну та мир

Як повідомлялося, 21 червня у Лондоні відбувається міжнародна конференція з відновлення України, яка визначить першочергові, середньострокові та перспективні завдання з повоєнної відбудови та модернізації України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-