Євросоюз і надалі робитиме активний внесок у гарантії безпеки для України – представник ЄС

Євросоюз і надалі робитиме активний внесок у гарантії безпеки для України – представник ЄС

Укрінформ
Європейський Союз дотримується послідовної позиції у підтримці України та готовий надалі брати участь у забезпеченні гарантій безпеки для України разом із іншими міжнародними партнерами.

Про це сьогодні у Брюсселі, напередодні саміту ЄС, повідомив офіційний представник Євросоюзу.

«В тому, що стосується гарантій безпеки для України та внеску ЄС. Я думаю, те, що ми бачили з початку війни в Україні, що ЄС надає їй суттєву військову допомогу, до цієї роботи потужно залучені країни-члени. Ми послідовно підтримуємо ці зусилля через Європейський фонд миру. Тож, ми переконані, і країни-члени переконані, що ЄС підвищує свою роль як постачальник безпеки», - зазначило джерело.

За словами представника ЄС, такі фактори як перспектива входження України в НАТО, а також її участь у процесі розширення ЄС самі по собі є явищами, що роблять внесок у безпеку.

Читайте також: Зеленський візьме участь у саміті ЄС в режимі телеконференції

«Це має економічний, політичний виміри, це має військовий зміст, оскільки країни-члени поставляють Україні зброю, за підтримки ЄС. Саме це ми маємо на увазі, коли говоримо про внесок ЄС у безпеку України», - додало джерело.

Як вже повідомлялося, 29-30 червня у Брюсселі відбудеться черговий саміт ЄС, першим питанням порядку денного якого знову буде ситуація в Україні та допомога ЄС у дотриманні її права на самооборону проти російської агресії.

З використання ресурсів міждержавного Європейського фонду миру ЄС зміг надати Україні вже сім пакетів військової допомоги на загальну суму 3,6 мільярда євро. ЄС готовий виділити черговий транш такої допомоги у 500 мільйонів євро, але його виділення поки що блокується урядом Угорщини.

Крім цього, ЄС виділив 1 мільярд євро для поставок наявних боєприпасів для України з арсеналів країн ЄС, та ще 1 мільярд євро – для колективного замовлення та прискорення виробництва артилерійських боєприпасів на підприємствах європейської оборонної промисловості, для їх подальшого передання Україні.

Читайте також: Україна ніколи не погодиться на заморожений конфлікт - Президент

З початку повномасштабної російської агресії Європейський Союз надав Україні допомогу, загальний обсяг якої наближається до 70 мільярдів євро, з яких більше 10 мільярдів євро припадають на суто військову допомогу, включаючи внески ЄС та прямі поставки військового обладнання від країн-членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-