МЗС у День кримськотатарського прапора закликає світ посилити підтримку України

МЗС у День кримськотатарського прапора закликає світ посилити підтримку України

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України закликало партнерів, зокрема, по міжнародній Кримській платформі, нарощувати підтримку України задля найскорішої перемоги над російськими загарбниками.

Про це йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства з нагоди Дня кримськотатарського прапора, передає Укрінформ.

«Російська Федерація має понести міжнародно-правову відповідальність за всі вчинені нею злочини проти людяності та воєнні злочини на території України, у тому числі в Криму», - наголосили у МЗС.

Українські дипломати зауважили, що повномасштабна війна Росії проти України призвела до ще більшого погіршення ситуації з основними свободами та правами людини на кримському півострові. Російська окупаційна влада продовжує політику дискримінації за етнічною і релігійною ознаками, політичних переслідувань та жорстоких репресій проти корінного народу, констатували у міністерстві.

Читайте також: Немає сумнівів, що над Кримом замайорить прапор України та кримськотатарський прапор – Чубаров

«Цей день слугує нагадуванням про опір кримськотатарського народу та рішучість зберегти свою культуру та ідентичність. Повернення українського та кримськотатарського прапорів означатиме повернення свободи та добробуту на півострів, - акцентували у зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомлялося, 26 червня в Україні відзначають День кримськотатарського прапора – вшанування етнічного символу кримських татар.

Сучасний кримськотатарський прапор вперше було затверджено першим Курултаєм кримськотатарського народу в 1917 році, що проходив у м. Бахчисарай. Відтоді блакитний прапор із золотою темгою став важливим символом ідентичності кримських татар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-