Подоляк про заколот Пригожина: Ми б хотіли трохи інших результатів

Подоляк про заколот Пригожина: Ми б хотіли трохи інших результатів

Єдині новини
Укрінформ
Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин своїми вчорашніми діями показав, що Росії як сильної країни з державними та силовими інституціями не існує.

Таку думку висловив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє Укрінформ.

“Безумовно, ми б хотіли трішки інших результатів, ми б хотіли більш конкретної, можу навіть сказати, громадянської війни в Росії, тому що це б відповідало історичному моменту. Але я думаю, що це все буде. Тим не менш, на мій погляд, вчора був достатньо позитивний день, в тому числі для України, для Європи в цілому, для демократичного світу, тому що ми побачили наступні речі: по-перше, Пригожин абсолютно чітко показав, що Росії, яку малювали тривалий час сильною такою країною, де є сильні державні інституції, сильні силові інституції, не існує”, - сказав Подоляк.

По-друге, за його словами, “вчора ми побачили абсолютно відсутнього президента Путіна”.

“Третє - ми вчора побачили обнулення класичних міфів Росії для громадян Росії. Виходить президент Путін і говорить зранку - це зрадник, ми будемо його “мочить в сортире”, як притаманно цій лексиці, потім Путін зникає, а наприкінці дня все повертається “на круги своя”: це не зрадник, це герой Росії і так далі”, - зазначив Подоляк.

Читайте також: Пригожин показав Кремлю, що монополії на насильство більше немає - Подоляк

Він підкреслив, що Росії немає як держави, і вчора це ще раз було продемонстровано.

Також він звернув увагу на поведінку росіян під час подій в їхній країні.

“До речі, дуже важливий момент, я його теж хотів підкреслити: на відміну від українців, зараз росіяни десь підсвідомо вже розуміють, чому ми абсолютно різні, — тому що у нас, коли такі ж самі колони йшли, люди починали гуртуватися і чинити величезний спротив, особливо в перші дні війни, нагадаю. Нищили все, що йшло, рухалося з російською символікою цією, нацистською символікою “Z” і тому подібне. У Росії — навпаки, всі були приголомшені, ставали на коліна, боялися. В цьому різниця між суспільством російським і українським. І це все вчора за один день буквально було показано”, - сказав Подоляк.

Окрім того, за його словами, вчора “було показано європейським елітам, де ще є певні проросійські настрої, що Росія - це хаотична країна, яка точно вже ніким не керована”.

Читайте також: Данілов назвав заколот Пригожина першим етапом демонтажу путінської системи

“Мені здається, що за вчорашній день дуже і дуже багато суттєво позитивного сталося, яке буде мати тяжкі наслідки і для Росії відповідно, і позитивні наслідки для ходу війни як такої”, - вважає радник керівника ОП.

Як повідомлялося, ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони Сергія Шойгу. Він узяв під контроль Ростов-на-Дону та частину Воронезької області, після чого «вагнерівці» вирушили на Москву.

Увечері 24 червня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що за погодженням з Путіним провів переговори з Пригожиним. Після цього ватажок ПВК «Вагнер» оголосив, що розвертає своїх найманців назад до «польових таборів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-