Японія збільшила кількість співробітників посольства в Україні

Японія збільшила кількість співробітників посольства в Україні

Укрінформ
Японія збільшила кількість співробітників посольства в Києві, щоб мати змогу виконувати більший об’єм роботи для підтримки України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo.

У рамках зусиль із розширення функцій дипломатичного представництва в українській столиці, МЗС Японії прийняло на роботу нових співробітників. Вони забезпечуватимуть зв’язок з «Групою семи» (G7) або відповідатимуть за допомогу, спрямовану на відновлення інфраструктури та гуманітарну підтримку України.

Читайте також: Шмигаль зустрівся з очільником МЗС Японії - говорили про відбудову і ядерну безпеку

Також в МЗС Японії заявили про плани перенести своє посольство в українській столиці в інше місце та обладнати його укриттям, яке захистить будівлю від частих ракетних атак з боку Росії. Зазначається, що перенесення посольства планувалося ще до початку російсько-української війни.

Після семи місяців війни Росії проти України Японія поновила роботу посольства в Києві у жовтні минулого року. До моменту повторного відкриття консульські послуги надавалися у Львові та польському Жешуві.

Наразі співробітники посольства Японії в Україні працюють позмінно, лишаючись тільки на кілька тижнів для розвантаження роботи представництва.

Читайте також: Уряд Японії заохочуватиме компанії до активної участі у відновленні України

Як повідомляв Укрінформ, уряд Японії заохочуватиме компанії до активної участі у відновленні України.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-