Кулеба: У Вільнюсі крок до членства України в НАТО буде зроблений, питання - наскільки «довгий»

Кулеба: У Вільнюсі крок до членства України в НАТО буде зроблений, питання - наскільки «довгий»

Укрінформ
На липневому саміті НАТО у Вільнюсі партнери зроблять крок до членства України в Альянсі, але наразі залишається питання, наскільки «довгим» він буде.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю «Суспільному», передає Укрінформ.

«З того, що я розумію про Вільнюській саміт, ми зараз на стадії, коли частково наші очікування вже задоволені, скажімо так. Але скажу метафорично: коли ми починали розмову з партнерами про Вільнюський саміт, наполягали, щоб у Вільнюсі вони зробили крок до членства України в НАТО. Сьогодні ця проблема вирішена. Крок буде зроблений. Питання, наскільки він буде довгим, наскільки широко занесуть ногу і поставлять? І це вже саме по собі є досягненням», - сказав глава української дипломатії.

За його словами, українська сторона говорить «жорсткі речі», нам надсилають сигнали: "Не перегинайте, ви маєте покладатись на нас і слухати те, що вам радимо".

Читайте також: Україна отримає запрошення в НАТО після завершення війни – президент Чехії

«Але у Президента непохитна у цьому питанні позиція: членство України в НАТО — єдиний спосіб запобігти новим війнам в Європі. І це реально правда», - акцентував Кулеба.

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО.

На всіх рівнях українська сторона наголосила, що запевнень про те, що "Україна стане членом Альянсу", які лунали під час Бухарестського саміту НАТО у 2008 році, недостатньо.

Натомість Україна ставить перед союзниками по НАТО питання щодо гарантій безпеки та чіткої перспективи руху до повноправного членства в Альянсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-