Стефанішина обговорила із заступником генсека НАТО очікування від саміту у Вільнюсі

Стефанішина обговорила із заступником генсека НАТО очікування від саміту у Вільнюсі

Укрінформ
Віце-премʼєр-міністр з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина на зустрічі з заступником генсека НАТО Томасом Гоффусом наголосила на важливості отримання у Вільнюсі чіткого політичного сигналу щодо членства України в Альянсі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«Україна готова до діалогу та готова працювати над модальностями. Не йдеться про вступ до НАТО вже завтра, але для нас дуже важливо, щоб у Вільнюсі цей процес було запущено», – підкреслила віцепрем’єр-міністр.

Своєю чергою Гоффус підкреслив, що Україна є життєво важливою для НАТО, і запевнив у подальшій підтримці.

Читайте також: Україна стане членом НАТО, але запрошення у Вільнюсі не буде – Столтенберг

Сторони обговорили підготовку майбутнього саміту НАТО у Вільнюсі, оборонну підтримку України та поглиблення співпраці з метою набуття повноправного членства України в Альянсі.

Основним предметом розмови стала реалізація Комплексного пакета допомоги НАТО Україні, що буде розглядатися на саміті у Вільнюсі.

Стефанішина та Гоффус позитивно оцінили роботу з напрацювання проєктів допомоги Україні у межах цього пакета, приділивши окрему увагу таким напрямкам, як розмінування територій, соціальний захист військовослужбовців та взаємосумісність.

Віцепрем'єр-міністр також ознайомила співрозмовника з функціонуванням міжвідомчого механізму координації проєктів Комплексного пакета допомоги НАТО в Україні.

Читайте також: Україна — в НАТО, але після закінчення війни: у чому ризик подібного формулювання?

Як повідомлялося, 11-12 липня у Вільнюсі відбудеться саміт НАТО.

На всіх рівнях українська сторона наголосила, що запевнень про те, що "Україна стане членом Альянсу", які лунали під час Бухарестського саміту НАТО у 2008 році, недостатньо.

Натомість Україна ставить перед союзниками по НАТО питання щодо гарантій безпеки та чіткої перспективи руху до повноправного членства в Альянсі.

Фото: eu-ua.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-