Уряд Британії анонсував «історичний» пакет допомоги Україні

Уряд Британії анонсував «історичний» пакет допомоги Україні

Укрінформ
Велика Британія сьогодні оголосить про новий пакет фінансової підтримки України, який в уряді Сполученого Королівства назвали "історичним".

Про це повідомляється на сайті британського уряду, передає Укрінформ.

Як зазначається, новий пакет передбачає кредитні гарантії від Світового банку на суму 3 мільярди доларів та допомогу британського уряду у розмірі 240 мільйонів фунтів стерлінгів (305 мільйонів доларів).

Кошти будуть спрямовані на посилення економічної стабільності України та підтримку життєво важливих державних структур, включно з витратами на сферу освіти й охорони здоров'я.

Читайте також: Євросоюз готує пакет допомоги Україні на €50 мільярдів - Bloomberg

"Це перший двосторонній пакет багаторічної фінансової допомоги, наданий країною з Групи семи, що засвідчує непохитну прихильність Великої Британії до підтримки України як зараз, так і в майбутньому", - йдеться у повідомленні.

Згідно з документом, невійськова допомога Британії Україні становитиме понад 4,7 млрд фунтів стерлінгів (понад 6 млрд доларів), зокрема 4,1 млрд фунтів стерлінгів (понад 5,23 млрд доларів) у вигляді фіскальної підтримки та 640 млн фунтів стерлінгів (близько 817 млн доларів) як двостороння допомога.

Частина цих коштів має бути витрачена на розмінування, боротьбу зі стихіями, енергетичні проєкти, а також фінансування діяльності ООН та Червоного Хреста.

Читайте також: Блінкен анонсував новий пакет допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія направить додаткові 60 млн фунтів ($77 млн) до натовського фонду підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-