Кремль не досяг жодної стратегічної мети - МЗС Польщі

Кремль не досяг жодної стратегічної мети - МЗС Польщі

Укрінформ
Жодної стратегічної мети Кремля у війні проти України не досягнуто.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау у понеділок під час відкриття зустрічі послів у Варшаві, передає Укрінформ із посиланням на Польське радіо.

Зокрема, глава МЗС зазначив, що від початку війни проти України Захід ставить собі, зокрема, питання про її кінець, про значення ядерного шантажу з боку президента Росії. За словами Рау, “хоча ці питання залишаються без відповіді, слід підкреслити, що поки жодна стратегічна мета Кремля не досягнута, але війна вплинула на безпрецедентну співпрацю між Україною та НАТО”.

Як наголосив глава МЗС Польщі, у ситуації щодо агресії проти України країни Заходу виявилися єдиними та солідарними, а НАТО - альянсом сильнішим та важливішим, ніж будь-коли раніше.

Він також наголосив на важливості рішучості, яку виявляють країни, що протистоять російській агресії, та на нагальності підтримки України, зокрема військової, політичної та гуманітарної.

Читайте також: Польща виступає за жорсткі санкції проти Росії через підрив Каховської ГЕС

Глава МЗС Польщі зазначив, що російсько-українська війна впливає на весь світ у вигляді зростання інфляції, проблем з продовольством, транспортування вантажів, підвищення вартості сировини і збільшення міграції.

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що заморожування війни в Україні, чого прагне Росія, не принесе стійкого та справедливого миру, тож єдиним шляхом для такого миру є зупинення російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-