Вибори в Україні мають відбутися після завершення воєнного стану - Стефанчук

Вибори в Україні мають відбутися після завершення воєнного стану - Стефанчук

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук вважає, що вибори в Україні мають відбутися після завершення воєнного стану.

Таку думку він висловив в інтерв’ю “Українській правді”, повідомляє Укрінформ.

“В мене є такий принцип: не знаєш як – дій, як говорить закон. Відповідно, законодавство України передбачає, що під час воєнного стану проведення будь-яких виборів неможливе. І це логічно”, – зазначив Стефанчук.

Він підкреслив, що українська влада не знає, як організувати голосування для майже семи мільйонів українців, які нині перебувають за межами України, а також для громадян, які проживають у тимчасово окупованих Російською Федерацією регіонах. “Ми не знаємо, як забезпечити належне представництво, явку інших громадян під час дії воєнного стану і чи не будуть виборчі об'єкти атакуватися. Тому, мені здається, дуже мудре рішення закладено в законодавстві України, що під час воєнного стану вибори проводитися не можуть”, – аргументував Голова ВР.

Читайте також: Руслан Стефанчук, Голова Верховної Ради

Спікер українського парламенту висловив думку, що проведення виборів під час війни могло би призвести до “розриву держави”, чого очікує РФ. “І тому мені здається, що найбільш правильне і мудре рішення – провести вибори одразу після завершення воєнного стану”, – додав він.

Як повідомлялося, наступні чергові парламентські вибори мали би відбутися у жовтні 2023 року, а президентські – навесні 2024 року. Однак, згідно з законодавством, дія правового режиму воєнного стану унеможливлює проведення виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-