Генерал Годжес: Найкраща гарантія безпеки для України - її членство в НАТО

Генерал Годжес: Найкраща гарантія безпеки для України - її членство в НАТО

Укрінформ
Екскомандувач військ США в Європі Бен Годжес вважає, що саміт НАТО у Вільнюсі буде невдалим без оголошення конкретних кроків, які мають забезпечити членство України в Альянсі.

Про це він заявив в інтерв’ю «Еспресо», передає Укрінформ.

«Усім відомо, що найкраща гарантія безпеки для України - це її членство в НАТО, і я сподіваюся, що це станеться уже незабаром. Сподіваюся, на Вільнюському саміті будуть оголошені конкретні кроки, які дадуть усім зрозуміти, що майбутнє України - в НАТО. Навіть якщо вони не назвуть це планом дій щодо членства, я думаю, що ми почуємо кілька конкретних кроків, які дадуть нам це розуміння», - сказав Годжес.

На його думку, Вільнюський саміт буде невдалим, якщо цього не станеться, і в керівництві НАТО це добре розуміють.

«Сполучені Штати, а також деякі інші країни будуть робити все можливе, щоб допомогти Україні захистити себе після того, як вона здобуде перемогу над Росією і окупант покине територію України», - заявив екскомандувач військ США в Європі.

Читайте також: Захід може зробити так, щоб Україна перемогла рф уже цього року – Годжес

Він вважає, що США, Польща, Велика Британія, можливо, й інші країни, такі, як Німеччина, Франція, продовжать допомагати Україні розвивати та вдосконалювати протиповітряну і протиракетну оборону для протистояння загрозам з боку Росії.

«Ключовим моментом є те, що Україна повинна відвоювати Крим. Якщо Росії дозволять залишити за собою Крим, вона і надалі зможе здійснювати напади на Україну. Вони перечекають один-два роки, поки Захід втратить інтерес, а тоді повернуться. І всім в Києві це відомо, і найсерйозніші стратегічні мислителі це прекрасно розуміють», - уточнив Годжес.

Читайте також: Генерал Годжес закликає знову розглянути надання Україні F-16 та ракет АТАСМS

Генерал зазначив, що Україні також буде дуже важко відновити свою економіку, доки Росія тримається за Крим, оскільки вона може заблокувати доступ до Одеси, Миколаєва і, очевидно, до Азовського моря. «Тому важливою частиною безпеки України буде витіснення Росії з Криму», - наголосив він.

Як повідомлялося, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що Україна має стати членом НАТО, тому на саміті у Вільнюсі Київ має отримати чітку перспективу вступу в Альянс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-