Костін обговорив з африканськими лідерами покарання Росії до за воєнні злочини

Костін обговорив з африканськими лідерами покарання Росії до за воєнні злочини

Фото
Укрінформ
Генеральний прокурор України Андрій Костін обговорив із лідерами африканських держав забезпечення відповідальності за скоєні Росією воєнні злочини.

Про це повідомив Офіс генпрокурора, передає Укрінформ.

Так, під час візиту до Бучі Київської області Костін показав африканській делегації місця злочинів, скоєних російськими військовими під час захоплення міста в березні 2022 року.

"Назва цього міста стала синонімом масових вбивств цивільного населення. Саме тут всі вперше побачили справжнє звіряче обличчя "русского міра": масові поховання, катівні, зруйновані будинки мирних українців. І агресор продовжує скоювати нові злочини – навіть під час нашої зустрічі російські ракети атакували мирні українські міста", – зауважив генпрокурор.

За його словами, "не може бути двох думок щодо того, що ці злочини не мають залишатися безкарними".

Костін звернув увагу, що за останні десятиліття в Африці досягнутий значний прогрес у сфері відповідальності за міжнародні злочини.

"Трибунали в Руанді, Сьєрра-Леоне, Чаді та Центральноафриканській Республіці додають впевненості в тому, що створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії проти України є необхідним та можливим. Ми будемо вдячні за підтримку африканськими партнерами наших ініціатив у сфері правосуддя", – наголосив він.

Читайте також: Маасікас відреагував на ракетний удар РФ по Києву під час візиту африканських лідерів

Як повідомлялося, з робочим візитом в Україні перебувають президенти Південноафриканської Республіки, Замбії, Сенегалу та Коморських Островів, прем'єр-міністр Єгипту та міністр закордонних справ Уганди.

У Бучі глави африканських держав і урядів відвідали православну церкву Святого Андрія. Також заплановане відвідання ними місця масового поховання убитих росіянами мирних жителів.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-