Маасікас відреагував на ракетний удар РФ по Києву під час візиту африканських лідерів

Маасікас відреагував на ракетний удар РФ по Києву під час візиту африканських лідерів

Укрінформ
Африканські лідери у Києві відчувають певні реалії загарбницької війни Росії, як і Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш під час свого візиту в квітні 2022 року.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив глава Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас у Твіттері.

«Ракетний удар по Києву, коли тут 6 африканських лідерів, наче сигнал від держави-агресора. Деяка схожість із атакою на Київ у квітні 2022 року, коли в місті був генеральний секретар Гутерреш. У будь-якому випадку лідери відчувають певні реалії російської загарбницької війни», - зазначив Маасікас.

Як повідомлялося, Повітряні сили ЗСУ попереджали про пуски крилатих ракет "Калібр" з Чорного моря 16 червня. Наразі у Києві працює ППО. Також Київський міський голова Віталій Кличко повідомив про вибух у Подільському районі столиці.

Читайте також: Попередньо знищені 6 «Кинджалів», 6 «Калібрів» та 2 БПЛА – Повітряні сили

Президент Південно-Африканської Республіки (ПАР) Сиріл Рамафоса у п’ятницю прибув з візитом в Україну. Раніше він анонсував мирну ініціативу для завершення війни Росії проти України, яку мали запропонувати африканські країни.

У квітні 2022 року Гутерреш ООН прибув до Києва з візитом. Тоді російські війська обстріляли столицюпід час обговорення керівництвом України з Генеральним секретарем ООН шляхів припинення війни. Внаслідок обстрілу був частково зруйнований 25-поверховий житловий будинок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-