Данілов: Потрібно створити механізм, який захистить людство від ядерного шантажу РФ

Данілов: Потрібно створити механізм, який захистить людство від ядерного шантажу РФ

Укрінформ
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов переконаний, що Україна має твердо стояти на позиції неприйняття будь-якого ядерного шантажу.

На цьому він наголосив у колонці для видання "Українська правда", передає Укрінформ.

Зокрема, Данілов відзначив наявність нової "миротворчої" лінії, що починає просуватися в західному інформпросторі, а також маніпулятивність постановки питання щодо загроз застосування Путіним ядерної зброї.

"Теза, яка, на мою думку, зараз буде активно просуватися Кремлем (як універсальний ключ до фундаментальних західних фобій), що наявність ядерної бомби має автоматично виключати опір тієї країни, яка такої зброї не має. Країна–об'єкт нападу ядерної держави, якщо йти запропонованою логікою, своїм спротивом провокує загрозу ядерного апокаліпсису", - написав секретар РНБО.

У цьому зв'язку він наголосив, що у такому разі "об'єктом засудження стає не агресор, а жертва".

"Нам хочуть сказати: "Здайтесь і не опирайтесь. Нам не потрібна ваша Свобода, нам потрібен наш комфорт і безпека"? Приблизно таку думку будуть пробувати сформувати в світі, щоб відмовити в підтримці України, яка своїми діями, виходить, "провокує" Росію", - заявив Данілов.

За його словами, подібний підхід притаманний для "певної кількості представників західного політичного істеблішменту", які, утім, наразі перебувають в абсолютній меншості.

"Але для того, щоб ця брехлива й оманлива логіка не стала панівною, ми маємо, не стомлюючись, твердо та послідовно стояти на позиції неприйняття будь-якого ядерного шантажу. Ми не боїмося ні так званої "другої армії світу", ні першої за розміром тимчасово існуючої Росії, ні бункерного щура Путіна і його ядерної дубинки. Ми боїмося тільки одного – втратити Свободу, і в боротьбі за неї ми будемо йти до кінця", - наголосив секретар РНБО.

За його словами, проблема ядерного безумства Кремля – це проблема всього світу, а не лише України.

"Світ довго спостерігав і якщо свідомо не допомагав, то і не заважав зростанню російської потвори. Це було тоді, коли Україна була вимушена передати Росії наш другий за чисельністю ядерний арсенал, озброїти російську армію ґвалтівників нашими ж крилатими ракетами, коли світ був донором сучасних технологій, покупцем нафти і газу, що стало основою фінансування побудови путінського авторитаризму... Не Україна виростила це московське монструозне утворення", - наголосив Данілов.

Він зауважив, що завдання сучасності – створити "механізм, який захистить людство від загрози ядерного божевілля".

"Ми ніколи не здамося! І хай цей напис буде в усіх кабінетах усіх країн, в яких ухвалюють стратегічні рішення", - додав Данілов.

Читайте також: Данілов: Наслідки підриву Каховської ГЕС для Росії будуть катастрофічними

Як повідомлялося, колишній спецпредставник США у справах України Курт Волкер заявив, що вважає застосування Росією ядерної зброї в Україні малоймовірним, оскільки це не дасть Кремлю жодних військових переваг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-