США взаємодіють з Україною у встановленні обставин знищення Каховської ГЕС - Держдеп

США взаємодіють з Україною у встановленні обставин знищення Каховської ГЕС - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати взаємодіють з українською стороною в процесі встановлення повної картини знищення греблі Каховської ГЕС, а також у інших питаннях та рекомендують не сприймати за чисту монету все, що кажуть росіяни.

Про це заявив у вівторок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми абсолютно довіряємо Україні»,- відповів представник Держдепу на запитання щодо взаємодії Вашингтона й Києва в питанні Каховської ГЕС.

Він також зазначив, що позиція американської сторони щодо знищення греблі поки не змінилася, а також, що Сполучені Штати продовжують вивчати ситуацію.

Читайте також: Єльченко: ООН – це бюрократична структура, іншої реакції на підрив Каховської ГЕС я не очікував

«Але я відзначу, що очевидною є одна річ – це те, що гребля розташована на території, яку Росія окупувала, і де Росія утримувала контроль над греблею»,- зауважив представник Держдепу.Hfvinfqy

Крім того, Міллер відповів на прохання прокоментувати заяви президента РФ про «значні втрати» української сторони під час контрнаступальних дій.

«Я думаю, було зрозуміло навіть до початку цього конфлікту, що не можна сприймати все, що говорить Володимир Путін за «чисту монету» і вважати це «святою правдою», - зазначив речник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Із Британії прибули рятувальні човни для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

У цьому контексті він також зауважив, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами продовжать забезпечувати Україну необхідною допомогою для успіху контрнаступу та посилення довгострокових оборонних можливостей.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про виділення нового пакету військової підтримки України на суму $325 мільйонів. Він передбачає негайні поставки засобів ППО, ракет для HIMARS, снарядів, бронетехніки й іншого озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-