США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $325 мільйонів

США оголосили про новий пакет допомоги Україні на $325 мільйонів

Укрінформ
Сполучені Штати виділяють додатковий пакет військової підтримки України, який передбачає негайні поставки засобів ППО, ракет для HIMARS, снаряди, бронетехніку й інше озброєння.

Про це йдеться в офіційній заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, поширеній у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

«За повноваженнями, делегованими мені президентом Байденом, я авторизую наше 40-ве виділення коштів (presidential drawdown – ред.) для України, яке забезпечить передачу американської зброї та обладнання на суму $325 мільйонів», - йдеться в заяві Блінкена.

Як уточнюється, що передбачено надання Україні «критично важливих засобів протиповітряної оборони, додаткових боєприпасів для систем HIMARS, артилерійських снарядів, протитанкової зброї, бронетехніки та іншого обладнання, необхідного для посилення українських сил на полі бою».

Державний секретар США наголосив, що Америка продовжує підтримувати народ України, мужність і солідарність якого надихають світ.

«Сполучені Штати взаємодіють із понад 50 країнами, щоб очолити зусилля на підтримку оборони України від російської агресії»,- зауважив Блінкен.

Читайте також: Найефективнішою реакцією світу на злочини РФ є надання Україні військової допомоги - правозахисники

Він також наголосив, що Росія є агресором, який розв’язав неспровоковану війну, і саме РФ може зупинити це будь-якої миті, вивівши свої війська з України та припинивши жорстокі атаки на міста і населення України.

«Поки Росія цього не зробить, Сполучені Штати, наші союзники та партнери стоятимуть разом з Україною стільки, скільки буде потрібно», - підкреслив глава Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, минулої п’ятниці адміністрація Сполучених Штатів оголосила про виділення оборонної підтримки України на загальну суму 2,1 млрд дол., яка фінансуватиметься в межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-