США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $2,1 мільярда

США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $2,1 мільярда

Оновлено
Укрінформ
Адміністрація Сполучених Штатів виділяє новий пакет оборонної підтримки України на загальну суму 2,1 млрд дол., який фінансуватиметься в межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства оборони США, оприлюдненому в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Пакет, загальна сума якого сягає $2,1 мільярда, включає критично важливі засоби протиповітряної оборони й боєприпаси та надається в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI)», - зазначили в оборонному відомстві США.

Уточнюється, що новий транш забезпечить ЗСУ додатковими ракетами Patriot; зенітно-ракетними комплексами й ракетами HAWK; снарядами калібру 105 мм і 203 мм; БПЛА Puma; ракетами з лазерним наведенням. Крім того, будуть забезпечені навчання особового складу ЗСУ, технічне обслуговування техніки та інша підтримка.

Читайте також: Українці дуже добре підготувались до контрнаступу - генерал Міллі

«Цей пакет USAI підтверджує відданість США вкрай важливим короткостроковим спроможностям України, а також довгостроковим можливостям ЗСУ захищати свою територію та стримувати російську агресію», - підкреслюється в документі.

Як повідомляв Укрінформ, на відміну від пакетів допомоги за президентськими повноваженнями (presidential drawdown – ред.), які забезпечують негайні поставки озброєнь зі складів Пентагону, програма USAI розрахована на виробництво й закупівлю нової зброї. Таким чином, оголошення підтримки в межах ініціативи USAI є початком процесу укладання контрактів для виробництва додаткових систем, що надходитимуть в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-