Канада запровадила санкції проти Януковича та інших російських колаборантів

Канада запровадила санкції проти Януковича та інших російських колаборантів

Укрінформ
Віктор Янукович та його син Олександр, а також два десятки інших колаборантів із російським окупаційним режимом потрапили під дію нових канадських санкцій.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, перелік підсанкційних осіб оприлюднений на сайті канадського уряду.

“Канада запроваджує санкції проти 24 українських колаборантів, які працюють у музеях та інших культурних центрах країни й сприяють крадіжці й знищенню культурних об’єктів та української культури”, - йдеться у описі санкцій.

Читайте також: Канада запроваджує санкції проти причетних до руйнування українських культурних пам’яток

До санкційного переліку, окрім старшого й молодшого Януковичів, потрапив блогер Юрій Подоляка, так звані міністр культури окупованої Херсонської області Олександр Кузьменко, перший заступник міністра інформації ДНР Данило Безсонов й міністр освіти Криму Валентина Лаврик, російські пропагандисти Ігор Друзь та Костянтин Кнурик, а також ряд інших осіб.

Усе їх майно та кошти на території Канади заморожуються, а їм самим закривається в’їзд до країни.

Читайте також: Зеленський і Трюдо ухвалили спільну декларацію

Окрім цього, Канада також запровадила санкції проти 17 “новостворених установ на території окупованих Росією регіонів України”.

“Перелік включає так звані міністерства освіти й культури, створені у результаті окупації, а також українські військові угрупування, які воюють на стороні Росії”, - заявили в уряді.

Зокрема, дію канадських санкцій було поширено на “Об’єднання добровольців Донбасу”, ПВК “Конвой”, пропагандистський ресурс NewsUa.ru та MediaGroup NewsFront, окуповані херсонські, мелітопольські та маріупольські музеї, благодійний фонд “Добровольці Донбасу” й інші окупаційні групи й установи.

Читайте також: Канада стала 20 країною, яка підписала декларацію на підтримку членства України в НАТО - ОП

Як повідомляв Укрінформ, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та міністр фінансів Христя Фріланд сьогодні прибули із неанонсованим візитом у Київ, під час якого серед іншого було оголошено про новий пакет оборонної допомоги та розширення антиросійських санкцій.

Фото: "Коммерсант"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-