Канада стала 20 країною, яка підписала декларацію на підтримку членства України в НАТО - ОП

Канада стала 20 країною, яка підписала декларацію на підтримку членства України в НАТО - ОП

Укрінформ
Спільна декларація, підписана Володимиром Зеленським і Джастіном Трюдо, містить найсильніше формулювання підтримки євроатлантичних прагнень українців серед країн G7 і вперше публічно фіксує підтримку створення Ради Україна-НАТО.

На цьому наголосив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Спільна декларація чітко фіксує підтримку канадською стороною набуття Україною членства в НАТО, як тільки це дозволять умови. Це найсильніше формулювання серед усіх країн G7, які є членами НАТО. Канада також підтримує створення Ради Україна-НАТО замість відповідної Комісії – і це перша подібна публічна підтримка нового механізму взаємодії України з Альянсом", - зазначив посадовець.

Жовква підкреслив, що минуло лише 10 днів після саміту Європейської політичної спільноти в Молдові, де було підписано спільну декларацію з Румунією, і наразі вже маємо формалізацію підтримки членства України в Альянсі з 20 державами-членами.

Читайте також: Прем’єр Канади переконаний, що Україна стане членом НАТО

"Черговий практичний крок на євроатлантичному шляху, черговий потужний голос на підтримку України та черговий етап підготовки до результативного проведення Вільнюського Саміту НАТО у липні", - наголосив він.

Заступник керівника ОП зауважив, що нинішній візит Трюдо у Київ – не випадковий, адже Україна як ніколи потребує ще більшої підтримки друзів: і для подолання катастрофічних наслідків російського теракту на Каховській греблі, і в умовах контрнаступу для деокупації українських територій.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо у суботу перебуває в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-