В умовах окупації розслідування підриву Каховської ГЕС неможливе - Кислиця

В умовах окупації розслідування підриву Каховської ГЕС неможливе - Кислиця

Укрінформ
Розслідування підриву греблі Каховської ГЕС неможливе в умовах окупації та відмови загарбницької адміністрації від співпраці.

Про це постпред України при ООН Сергій Кислиця заявив журналістам, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ви можете зробити логічний висновок, що будь-яке розслідування за нинішніх умов окупації та відмови окупаційної влади від співпраці неможливе», – сказав він.

На прохання прокоментувати переговори, ініційовані Ердоганом щодо створення комісії для розслідування за участю експертів воюючих сторін, ООН та міжнародної спільноти, Кислиця порадив поцікавитися в представника Туреччини.

Читайте також: Терактом на Каховській ГЕС Росія визнала, що захоплені території їй не належать - Кислиця

«Думаю, вам краще запитати турецьку місію або турецького представника про те, як далеко вони просунулися в цих дискусіях – це не вирішується з Нью-Йорка», – зауважив дипломат.

Він підкреслив, що Україна очікує повної співпраці з боку окупаційної влади в наданні безперешкодного доступу для евакуації людей міжнародним організаціям, таким як ООН та Міжнародний комітет Червоного Хреста.

«Навіть їхні військові сидять на деревах, чекаючи евакуації, – додав постпред. – Вони навіть не піклуються про своїх солдатів».

Читайте також: Рішення про підрив Каховської ГЕС віддавав особисто Путін - розвідка

Як повідомляв Укрінформ, Група країн в ООН, зокрема Україна, її партнери в Раді Безпеки та держави Євросоюзу, рішуче засудили обстріли російськими військами районів евакуації в зоні катастрофи, спричиненої підривом Каховської греблі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-