Терактом на Каховській ГЕС Росія визнала, що захоплені території їй не належать - Кислиця

Терактом на Каховській ГЕС Росія визнала, що захоплені території їй не належать - Кислиця

Укрінформ
Росія вдалася до терористичного акту, що призвів до найбільшої техногенної катастрофи в Європі за останні десятиліття.

Про це заявив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця, на засіданні Радбезу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

«Це терористичний акт проти об'єктів критичної інфраструктури України, метою якого є спричинення якомога більшої кількості жертв серед цивільного населення та максимальних руйнувань. Вдаючись до тактики випаленої землі, або в цьому разі до тактики затопленої землі, російські окупанти фактично визнали, що захоплена територія їм не належить, і вони не в змозі утримувати ці землі», – сказав Кисилиця.

За його словами, теракт на Каховській ГЕС раніше активно обговорювався на рівні окупаційних військ у Херсонській області, пропагандистів на російському телебаченні та в МЗС РФ, і це свідчить про те, що він був спланований заздалегідь.

Читайте також: Зеленський: Потрібна негайна й максимальна реакція світу на російський терор

У відповідь на закиди постпреда Росії при ООН Василя Небензі, який звинувачував Україну в підриві греблі, Кислиця зауважив, що ця заява є «передбачувано брехливою».

«Ми спостерігаємо той самий прийом – звинувачення жертви у власних злочинах. Мало шансів, що країна, яка відчайдушно заперечувала свої воєнні злочини в Маріуполі, Бучі, Ізюмі, на Запорізькій АЕС, визнає відповідальність за сьогоднішню техногенну катастрофу», – вказав постпред.

При цьому він нагадав, що Росія понад рік контролює греблю і всю Каховську ГЕС. «Підірвати її якось ззовні, обстрілом, фізично неможливо. Її замінували російські окупанти, і вони її підірвали», – пояснив Кислиця.

Читайте також: Штати в ООН нагадали Росії про її зобов’язання не атакувати греблі

За його словами, Росія на фронті кладе свої війська в землю, а в Радбезі ООН борсається в багнюці брехні.

Підрив греблі є черговим прикладом геноциду Росії проти українців, наголосив постпред. Це відповідь Кремля на заклики країн до мирних переговорів з Російською Федерацією.

Своїми діями Росія підтвердила, що анітрохи не зацікавлена в деескалації чи мирі. «Її треба зупинити й знешкодити, а не умиротворити. І саме тому поразка Росії – поразка, яку ми забезпечимо у будь-якому разі – буде найбільшим внеском у безпеку нашого регіону і всього світу», – додав Кислиця.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС матиме далекосяжні наслідки для багатьох людей - заступник генсека ООН

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки ООН зібралася для обговорення ситуації, що виникла після підриву російськими військами греблі Каховської ГЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-