Україна працює над тим, щоб ООН і МКЧХ швидше розгорнули місії на Херсонщині – Кулеба

Україна працює над тим, щоб ООН і МКЧХ швидше розгорнули місії на Херсонщині – Кулеба

Укрінформ
Уряд України працює над тим, щоб допомогти ООН і Червоному Хресту скоріше розгорнути місії у постраждалих від підриву Каховської ГЕС регіонах.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі Сніданку з 1+1, повідомляє Укрінформ.

Глава МЗС зауважив, що зараз спостерігається ситуація як на початку війни, коли проблеми - не у відсутності бажання щось робити, а в процедурах, які гальмують процес розгортання місій ООН на територіях, які постраждали.

«Але ми пришвидшуємо (місії ООН). Ми вчора з ними працювали – я й інші колеги по уряду – сьогодні ми будемо працювати. Я думаю, що ми вийдемо на максимальне розгортання потужностей організацій структури ООН», - сказав міністр.

Читайте також: Президент шокований відсутністю допомоги з боку ООН та Червоного Хреста після підриву Каховської дамби

Водночас він зауважив, що з Міжнародним комітетом Червоного хреста ще більш складна історія: «Стільки правил про нейтральність, про те, щоб не скомпрометувати себе чимось, що з ними треба вести окрему розмову».

«Констатуємо, що швидко у них не вийшло, але ми їх дотиснемо і допоможемо, де треба, щоб вони зʼявилися в повному обсязі», - підсумував Кулеба.

Як повідомлялося, Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю BILD заявив, що найбільші міжнародні організації - ООН та Червоний Хрест - після прориву греблі Каховської ГЕС або не дали відповідь на запит України про допомогу, або він був по суті відмовою «у дипломатичних формулюваннях». Глава держави зазначив, що був «шокований» такою реакцією міжнародних організацій.

Читайте також: До порятунку людей на окупованій Херсонщині має негайно долучитися МКЧХ - Президент

Організація Об’єднаних Націй у день військового злочину росіян, коли ті підірвали Каховську ГЕС і спричинили катастрофу, вирішила нагадати, що у світі 6 червня святкують День російської мови.

Російські війська в ніч проти 6 червня здійснили підрив Каховської ГЕС. Внаслідок підриву машинної зали зсередини станцію повністю зруйновано.

Триває евакуація населення з потенційних районів затоплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-