Президент Італії закликав до пошуку справедливого миру для України

Президент Італії закликав до пошуку справедливого миру для України

Укрінформ
Італія продовжуватиме забезпечувати підтримку українського народу та його права на незалежність.

Про це заявив президент Італії Серджо Маттарелла, передає Укрінформ з посиланням на ANSA.

У своєму виступі перед послами Маттарелла зазначив, що принципи солідарності і справедливості, які повинні об'єднувати народи, "вимагають пошуку справедливого миру, а не миру, досягнутого за рахунок скривджених".

"Ми сьогодні з цікавістю та увагою спостерігаємо за спробами визначити шляхи діалогу для досягнення миру", – сказав він у президентському палаці Квіринале в Римі.

Маттарелла повідомив, що Італія, як член Євросоюзу та НАТО, "продовжуватиме забезпечувати підтримку українського народу та його права на незалежність".

"Конфлікт в Україні, зростання напруженості, яке ми спостерігаємо останнім часом на Балканах, вимагають сміливого вибору, здатного консолідувати і забезпечити розширення проєкту Спільноти, зробити його придатним для протистояння викликам сьогодення", – сказав він.

Читайте також: Цінуємо солідарність і всебічну допомогу: Зеленський привітав Італію з Днем Республіки

Політик підкреслив готовність країни продовжувати працювати над тим, щоб Європейський Союз "дедалі більше ставав гравцем, здатним проєктувати мир, стабільність і розвиток на глобальному рівні".

Як повідомляв Укрінформ, раніше Пекін виклав так званий мирний план з 12 пунктів та закликав до всеосяжного припинення вогню в Україні.

Президент Володимир Зеленський неодноразово заявляв, що початок дипломатичного формату і фіксація закінчення розв’язаної Росією війни проти України за великим столом у присутності "порядних" держав може бути лише в тому разі, якщо Росія без бою виведе свої війська з України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-