Зеленський вважає переговори можливими після того, як росія без бою виведе з України війська

Зеленський вважає переговори можливими після того, як росія без бою виведе з України війська

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає, що початок дипломатичного формату і фіксація закінчення розв’язаної росією війни проти України за великим столом у присутності «порядних» держав може бути лише в тому разі, якщо росія без бою виведе свої війська з України.

Однак невідомо, хто тоді представлятиме рф, заявив глава держави під час пресконференції за результатами Бучанського саміту, повідомляє Укрінформ.

«Так, авжеж, буде фіксація закінчення війни. Але тільки за цим великим столом, там, де будуть порядні сидіти держави, а представник російської федерації, мені дуже складно, хто на той час буде представником росії, який без бою спочатку виведе всі війська з нашої території, тоді починається дипломатичний формат», - сказав Зеленський.

Водночас він наголосив: якщо Україна «силою буде вибивати їх (росіян – ред.) всіх до кінця, то з такими людьми немає про що говорити в цілому», оскільки будуть втрати людей.

Читайте також: Зеленський очікує відповіді на сигнали про готовність говорити з лідером КНР

"Буде велика кількість жертв. Про що з цими людьми в цілому говорити? Вони повинні бути ізольовані, такими, кому не тиснуть руки. Ось і все", - підкреслив глава держави.

Зеленський також нагадав, що раніше запропонував Формулу миру, де, за його словами, є «абсолютно конкретна послідовність дій, яка однозначно призведе до закінчення війни, бо ми хочемо миру».

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-